2012. november 21., szerda

Digi TV közleménye

 Közlemény

A Digi TV ma délután végre kiadott egy közleményt, amiben elmondták azt, amit már tudtunk, mégpedig azt, hogy a kábelhálózatról eltűntek a Discovery-csatornák. "A DIGI minden tőle telhetőt megtett, hogy a Discovery csatornái továbbra is a műsorkínálatának részét képezzék", de ez nem sikerült, ezért sok előfizető kereshet másik szolgáltatót, ami manapság nem nehéz: link. Úgy tűnik, a Digi fontosabbnak tartja az árat, mint a minőségi csatornakínálatot: "Társaságunk számára kiemelten fontos az árstabilitás. A DIGI az idei évben is az árak szinten tartását tartotta szem előtt, ez a piaci magatartás pedig kivételes a hazai telekommunikációs szektorban." Ez a magatartás tényleg kivételes, a többi szolgáltató a fogyasztói igényekhez igazodik, és nem a saját csatornáikat akarják nyomni mindenáron. Az előfizetőket értesítették arról, hogy új csatornák indulnak, pedig erre nem köteles a Digi: "A Szolgáltató nem köteles az előzetes 30 napos értesítést igénybe venni olyan esetekben, amikor az ÁSZF módosítása új szolgáltatás bevezetése miatt válik szükségessé", de arról megfeledkeztek, hogy a szolgáltatás csökkentésére felhívják a tisztelt nagyérdemű figyelmét.

Lehetséges megoldások

Létrehozhatnának egy "Discovery pakot" az "HBO pakhoz" hasonlóan, vagy egy új csomagot, ami tartalmazza a Digi/Digi+ csomagot, és a közkedvelt Discovery-csatornákat. A Digi a Facebook-oldalára érkező javaslatokat törölte vagy figyelmen kívül hagyta, még azokat is, amikben a felhasználók nem kívánták anatómiailag végrehajthatatlan gyakorlatok végrehajtását a Digi TV munkatársaitól, vagy nem küldték őket nem létező helyekre.

A Digi TV jövője

A Discovery Channel rendkívül nagy népszerűségnek örvend, ugyanakkor a Discovery Science és Discovery World is igen közkedvelt, ellenben a nemrég indult Digi Worlddel és Digi Lifefal. Így valóban "egyszerű a választás", és a többi szolgáltató jelentős előnyt szerezhet. Ha a Digi hosszú távra tervez, akkor mindenképp meg kell egyeznie Discoveryékkel, különben lehúzhatják a redőnyt.

"Egy még Digi előfizető" írása: link
 Előző cikkem: link

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése